Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Winkelmandje

tafel bbq satés hamburger knoflook groentesaté

Tips voor een verantwoorde gourmet

Het gourmetstel wordt tijdens de feestdagen weer massaal tevoorschijn gehaald.  Gourmetten is vaak één groot succes, niemand hoeft uren in de keuken te staan en er is voor ieder wat wils. Weg met de keukenstress dus. Ook als je aan het afslanken bent kun je leuk, lekker en verantwoord eten. Wij hebben tien tips opgesteld om een avondje zorgeloos en verantwoord te genieten in je bubbel.

  1. Kies voor magere vleessoorten of ongepaneerde vis.
  2. Koop geen kant-en-klare gourmetschotels. In kant-en-klare gourmetschotels zitten veelal de vettere vleessoorten met marinades of paneermiddel. Door zelf los vlees te kopen kun je dit voorkomen. Snijd bijvoorbeeld kip in kleien stukjes en marineer met wat olijfolie en (verse) kruiden.
  3. Maak spiesjes vlees op satéprikkertjes met bijvoorbeeld stukjes kip.
  4. n gourmetpannetjes kun je ook groenten bakken. Denk bijvoorbeeld aan courgette, champignons, tomaat, paprika, broccoli, boontjes, aubergine etc.
  5. Moet je (te) lang wachten tot dat je vlees of vis gaar is, zet dan ook snackgroenten op tafel zoals paprika, tomaatjes, wortel, bleekselderij, radijsjes en komkommer. Deze groenten zijn lekker om zo op te eten of om te dippen in een zelfgemaakte pesto, hummus en/of tzatziki.
  6. Zet een grote salade op tafel. Groenten zorgen ervoor dat je sneller verzadigd bent, waardoor je minder eet van het onverantwoorde.Tzatziki
  7. Pas op met de kant-en-klare sauzen. Deze bevatten meestal onnodig veel calorieën, suiker, zout en vet. Een verstandigere keuze is om zelf je sausjes te maken. Je kunt bijvoorbeeld je eigen tzatziki maken van Griekse yoghurt, geraspte komkommer, knoflook en wat peper en zout.
  8. Probeer zoveel mogelijk brood achterwege te laten. Wil je toch graag brood, kies dan zo veel mogelijk voor de volkoren variant. Spreek van te voren met jezelf af hoeveel stukjes brood je eet en zet het brood pas op tafel als iedereen aan tafel zit. Je kunt natuurlijk ook de meerzaden bolletjes van PowerSlim in stukjes snijden wanneer je nog in fase 1 zit.
  9. Wees zuinig met de hoeveelheid vet om je gourmetstel in te smeren. De meeste gourmetstellen hebben een goede antiaanbaklaag, waardoor een klein beetje boter of olie voldoende is.
  10. Alcohol wordt vaak gedronken tijdens de feestdagen. Alcoholhoudende dranken bevatten echter veel calorieën. Kies daarom ook voor water bij het eten. Je kunt water meer smaak geven door een karaf te vullen met water, fruit, groenten en/of kruiden. Een voorbeeld is water met citroen en munt.

Eet smakelijk!

Ben jij op zoek naar een definitieve gezonde levensstijl? Stuur ons dan nu je vraag. Wacht niet, start vandaag!

Maak een afspraak

Mail ons indien u geïnteresseerd bent.


Klik hier

Feestdagen, gourmet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Copy link
Powered by Social Snap